Szőnyi Erzsébet emlékkötet nyilvános könyvbemutatója

Szőnyi Erzsébet emlékére címmel csaknem 400 oldalas kötet jelent meg a KÓTA és a Magyar Kodály Társaság gondozásában, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas zeneszerző, egyetemi tanár, a Kodály-koncepció egyik leghitelesebb képviselője halálának első évfordulója tiszteletére. A nyilvános könyvbemutatóra 2021. június 28-án 15 órától került sor a Pesti Vigadóban. Az eseményről készült kisfilm ide kattintva tekinthető meg.

Szőnyi Erzsébet élete csaknem egy évszázadot ölel át, a 20. század zenei életének jelentős területét vezette át a 21. századba − mondta Márkusné Natter-Nád Klára, a kötet szerkesztője a bemutatón. Hozzátette: a könyv sok eseményt elevenít fel több oldalról megvilágítva, összefoglalva – mint egy kortörténeti dokumentum – az emlékezést pályatársak, tanítványok gazdagították. A kiadvány bemutatóján Szőnyi Erzsébetre Vashegyi György, az MMA elnöke, Tóth Péter, az MMA Zeneművészeti Tagozatának vezetője, valamint egykori tanítványa, Kollár Éva karnagy, a KÓTA tiszteletbeli elnöke is emlékezett.

A videót az MMA megbízásából készítették:
Buda János, Lovas Hajni, M. Vigh Marianne, Ruff Béla
Közreműködött:
a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Leány Kamarakórusa
Gulyás Csilla – hárfa
Szefcsik Boldizsár – triangulum
vezényelt: Sapszon Ferenc

A kötetről korábban itt számoltunk be. Aki szeretne saját példányt, kérjük, írjon emailt a kota@kota.hu emailcímre, hogy a részleteket egyeztethessük! A kötet ingyenes, ezzel együtt a KÓTA nagyon örül minden adománynak, amivel az új könyvtulajdonos támogatni tudja a munkánkat.