ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT! Magyar Kórusok Napja idén is – online változatban

A KÓTA idén már harmadik alkalommal ünnepel együtt a magyar kórusokkal online műsorfolyam formájában – az élő adás részleteiről a Facebook-eseményben lehet többet megtudni. Emellett számos koncerttel örvendeztetik meg a kórusok a közönséget mindenfelé az országban és határainkon túl is, ezek részleteit ide kattintva lehet böngészni.

2020-ban rendhagyó módon, az online térben ünnepeltük a magyar kórusokat. December 16-án, szerdán és 17-én, csütörtökön több órás műsorfolyamot közvetítettünk beszélgetésekkel, zenei összeállításokkal, amelyet a KÓTA Facebook-oldalán lehetett élőben nyomon követni. A videók bármikor visszanézhetőek, de emellett a KÓTA YouTube csatornájára is felkerültek, ahol tartalomjegyzék könnyíti az egyes műsorrészek közti eligazodást.

Az eredeti videókra mutató linkek: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész

A műsorfolyamot beszélgetések színesítik prominens magyar és külföldi szakemberek részvételével. A riportokat Bognár László, az 5. Szólam Alapítvány elnöke készítette, aki vendégeivel a kórusénekeseket és karnagyaikat leginkább foglalkoztató témákat érintette. Szó volt arról, hogy a karantén és a korlátozások idején milyen módszereket próbáltak ki az együttesek a próbák és fellépések pótlására, emellett hallhattunk a legjobb külföldi gyakorlatokról is.

A résztvevő kórusok listája és programja ebben a táblázatban böngészhető. Jól mutatja, mennyire hiányzott a szereplés, az együtt ünneplés lehetősége mindannyiunknak, hogy a felhívásra végül összesen 137 énekkar küldött videókat. Nagy örömünkre számos jelentkező írt az ország minden megyéjéből, és többen határainkon túlról is – Erdélyből, a Felvidékről, Burgenlandból, sőt Hollandiából is – ezen a térképen tüntettük fel résztvevőinket.

A kórusokhoz ezzel a felhívással fordultunk: