Megjelent a Szőnyi Erzsébet emlékkötet

Szőnyi Erzsébet emlékére címmel csaknem 400 oldalas kötet jelent meg Márkusné Dr. Natter-Nád Klára szerkesztésében, a KÓTA és a Magyar Kodály Társaság gondozásában, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas zeneszerző, egyetemi tanár, a Kodály-koncepció egyik leghitelesebb képviselője halálának első évfordulója tiszteletére.

Aki szeretne a könyvből saját példányt, kérjük, írjon emailt a kota@kota.hu emailcímre, hogy a részleteket egyeztethessük! A kötet ingyenes, ezzel együtt a KÓTA nagyon örül minden adománynak, amivel az új könyvtulajdonos támogatni tudja a munkánkat.


„A könyv különös értékét jelenti Szőnyi Erzsébet elhangzott beszédeinek felidézése, eredeti kéziratok, az ő kézírását őrző dokumentumok. A szöveg közötti archív fotók gazdag sorozata illusztrálja a kiadványt és segít megidézni Szőnyi Erzsébet személyét és környezetét.”

A járványhelyzetre tekintettel a kötet ünnepélyes bemutatóját az MMA jóvoltából 2021. június 28-án tudjuk megrendezni, a részletekről természetesen időben tájékoztatást adunk!

A Papageno cikke ide kattintva olvasható el.