Meghirdették a Fiatal Magyar Tanárjelölt Karvezetők IV. Országos Versenyét

A Kardos Pál Alapítvány a Magyar Kodály Társaság, a KÓTA és a Szent-Györgyi Albert Agóra támogatásával meghirdeti a Kárpát-medence tanárképző intézményeiben tanuló magyar anyanyelvű hallgatók számára Kodály Zoltán születésének 142. évfordulója alkalmából és Bárdos Lajos születésének 100. évfordulójára emlékezve a Fiatal Magyar Tanárjelölt Karvezetők IV. Országos Versenyét. A jelentkezési lap és a csatolt dokumentumok beérkezésének határideje 2024. november 4. hétfő.

A Kardos Pál Alapítvány 2017 óta rendez sikeres versenyt a fiatal karvezetők részére. A verseny célja, hogy a karvezetők új nemzedékével megismertessük a nagy elődök munkásságát, és annak tanulságait, eredményeit, módszereit.
Kardos Pál Liszt-díjas karnagy (1927-1978) munkásságának legjelentősebb része Szegedhez kötődik, ahol 1961-72-ig a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola oktatójaként nemcsak alapos gyakorlati képzéssel és világszínvonalú kórusmunkával, hanem a tiszta intonálás területén végzett kutatásaival, publikációival nemzetközi elismerést és rangot szerzett.

A versenyfelhívás itt olvasható el, jelentkezési lap pedig ide kattintva tölthető le. További információ a szervezőktől a kardospalalapitvany@gmail.com emailcímen kérhető.