Értékteremtő Közösségekért Díjat kapott a Vox Mirabilis Kamarakórus

A Miniszterelnökség által alapított Értékteremtő Közösségekért díj annak a szervezetnek, valamint határon túli civil szervezetnek adományozható, melynek értékteremtő, értékmegőrző tevékenysége példaértékű, továbbá annak a természetes személynek, aki a közösség vagy közösségek ilyen irányú tevékenységét elősegíti, támogatja, vagy munkájával hozzájárul a civil szervezetek magas színvonalú működéséhez.

2020-ban (vagyis a díj alapításának első évében) a díj nyertese a felállított pontrendszer és feltételek alapján a Fejér megyei régióban a Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális  Egyesület. A kórus olyan közösséget alkot, amelyben a kórustagok és vezetők szoros kapcsolatban vannak egymással.

Molnár Tamás környezetvédelmi és civil tanácsnok szerint ez a díj segít abban, hogy kijelöljék minden évben azt a szervezetet, közösséget, amelyik az értékteremtésben, értékmegőrzésben kiemelkedően teljesít.  A Vox Mirabilisről nemcsak az értékteremtés kapcsán beszélhetünk, hanem karitatív tevékenységekben is rendszeresen részt vesznek, és hosszú évek óta építik Székesfehérvár és a megye közösségét. Ma Magyarországon, mintegy 61 ezer civil szervezet létezik, amelyeknek célja a társadalom, a közösségek szolgálata, az állami, önkormányzati feladatok ellátásának segítése.  Azzal, hogy az ő közösségük ennyire jól működik, mások elé is pozitív példát állítanak.

A díjat Zemlényi Katica, a kórusművészeti vezetője és karnagya vette át.

Szeretettel gratulálunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .