Vox Mirabilis – GRAND PRIX győzelem

Lengyelországban rendezték meg 2023. október 21-22-én a XII. MIĘDZYNARODOWEGO FESTIWALU CHÓRALNEJ PIEŚNI MARYJNEJ „O wiosło św. Wojciecha” Nemzetközi Kórusversenyt Częstochowában, melyre meghívást kapott a Vox Mirabilis Kamarakórus.

Három kategóriában – férfikar, nőikar és vegyeskar – indult a kórus. A versenyt több hónapos felkészülés előzte meg, hiszen a meghívásos alapon válogatott kórusoknak komoly feltételeket támasztottak. Európa több országából érkezett 8 együttes, akik a nemzetközi zsűri előtt mutatták meg tudásukat.
A díjátadó gála alkalmával dicsérték a versenyzők muzikalitását, felkészültségét, a karnagyok munkáját külön is elismerték, mindemellett kiemelte a zsűri a székesfehérvári kórus hangzását, dinamikáját, a nehéz műsorválasztást és a kotta nélküli éneklését.
Nagy elismerésben részesült a kórus karnagya, Zemlényi Katica is, hiszen felkérték, hogy a díjátadó gála hangversenyén vezényelje a résztvevő kórusok egészét a nagy finálé koncerten.
„A kórusverseny GRAND PRIX, vagyis fődíját nőikarunk kapta, kiemelték az egységes, tiszta hangzást. Férfikarunk különdíjas lett, ők kapták a legnagyobb tapsot a közönségtől, a vegyeskar pedig megérdemelten második helyezést ért el. 3 kategóriában 3 díj – óriási eredmény, hiszen ezen a versenyen magyar kórus most nyert először! GRAND PRIX díjat nyerni hatalmas nemzetközi siker, rendkívül boldogok vagyunk!” – üzeni sajtóközleményében a kórus.