Szeretettel köszöntjük az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából kitüntetett karnagy kollégáinkat!

Magyar Érdemrend középkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült
Dr. Kollár Éva Liszt Ferenc-díjas karnagy, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA tiszteletbeli elnöke, korábbi elnöke, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem volt tanszékvezető egyetemi tanára, a Budapesti Monteverdi Kórus alapítója és vezetője.

Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült
Dr. Mindszenty Zsuzsánna Liszt Ferenc-díjas karnagy, szövetségünk, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA társelnöke, korábbi elnöke, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara Művészetközvetítő és Zenei Intézetének nyugalmazott főiskolai docense, a Musica Nostra Kórus alapítója és vezetője.

Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült
Gráf Zsuzsanna Liszt Ferenc-díjas karnagy, érdemes művész, az Angelica Leánykar alapítója és vezetője, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjének tanára, a Városmajori Gimnázium zenei tagozatának alapítója és vezetője.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült
Hartyányi Judit Artisjus-díjas karnagy, Apáczai Csere János-díjas zenepedagógus, művésztanár, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA tiszteletbeli tagja, Művészeti bizottságának korábbi elnöke, a székesfehérvári „Zenei Nevelésért” Alapítvány Kuratóriumának elnöke, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Karmester és Karvezetés Tanszékének volt oktatója, a Magyar Kodály Társaság korábbi társelnöke.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült
Igaliné Büttner Hedvig ének- és zenetanár, a zuglói Hunyadi János Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskola Hunyadi Nagykórusának karnagya, Artisjus-díjjal, valamint a Magyar Művészeti Akadémia Elismerő Oklevelével kitüntetett pedagógus, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA Ifjúsági Énekkari és Zenepedagógiai Szakbizottságának tagja.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült
Dr. Kiss Katalin karnagy, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének nyugalmazott egyetemi docense.