Meghirdették a Fiatal Magyar Tanárjelölt Karvezetők III. Országos Versenyét

A Kardos Pál Alapítvány meghirdeti a Kárpát-medence tanárképző intézményeiben tanuló magyar anyanyelvű hallgatók számára Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója alkalmából és Kardos Pál születésének 95. évfordulójára emlékezve a Fiatal Magyar Tanárjelölt Karvezetők III. Országos Versenyét. A jelentkezési lap és a csatolt dokumentumok beérkezésének határideje 2022. október 10. hétfő.

A Kardos Pál Alapítvány 2017-ben, majd 2019-ben rendezett sikeres versenyt a fiatal karvezetők részére. A 2021-ben esedékes III. Országos verseny a járvány miatt elmaradt, ezt kívánja pótolni az Alapítvány 2022. november 11-12-én. A verseny célja a fentieken kívül, hogy a karvezetők új nemzedékével megismertessük a nagy elődök munkásságát, és annak tanulságait, eredményeit, módszereit.
Kardos Pál Liszt-díjas karnagy (1927-1978) munkásságának legjelentősebb része Szegedhez kötődik, ahol 1961-72-ig a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola oktatójaként nemcsak alapos gyakorlati képzéssel és világszínvonalú kórusmunkával, hanem a tiszta intonálás területén végzett kutatásaival, publikációival nemzetközi elismerést és rangot szerzett.

A versenyfelhívás itt olvasható el, jelentkezési lap pedig ide kattintva tölthető le. További információ a szervezőktől a kardospalalapitvany@gmail.com emailcímen kérhető.