Online rekordkísérlet a Nyíregyházi Cantemus Kórussal

Elindult a Nyíregyházi Cantemus Kórus online rekordkísérlete, hogy 30 nap alatt minél több ember énekelhessen el egy jól ismert dallamot, az „István a király” rockopera, „Felkelt a napunk” dallamát. Ide kattintva lehet bekapcsolódni a rekordkísérletbe, a kedvcsináló kisfilm pedig ezen a linken tekinthető meg.
Az alábbiakban közzétesszük Szabó Dénes karnagy úr invitáló sorait, bízva abban, hogy sok-sok kórusénekes csatlakozik a felhíváshoz!

Kedves barátaink, kórusvezetők, énekesek!

Reméljük, hogy nem ismeretlen előttetek a Cantemus név! Esetleg korábban részt vettetek a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválon és Karvezetői Mesterkurzuson, de azok is, akik még nem, kérünk benneteket, hogy csatlakozzatok a Nyíregyházi Cantemus Kórus kezdeményezéséhez!
Bár a rendezvényt idén nincs lehetőségünk megtartani a COVID-19 világjárvány miatt, arra gondoltunk, hogy fesztiválunk gálakoncertjének záróénekét, a “Felkelt a napunk” dallamát 30 nap alatt minél többen énekeljük fel egy online rekordkísérlet keretében.
A feladat roppant egyszerű.
Annyit kell tennetek, hogy felkeresitek a www.felkeltanapunk.hu oldalt, követitek az ott leírtakat és elkészítitek saját, egyéni felvételeiteket. Bárhol! Akár otthon a számítógép előtt, egy tableten vagy mobiltelefonon. A rekordkísérlet július 22-én indul és végül ti is ott lehettek a sok-sok virtuális énekes között, akik – legyenek bármerre a nagyvilágban – együtt éneklik a „Felkelt a napunk” dallamát!
A beküldött felvételekből összeállított mozaikvideót augusztus 20-án városunkban, Nyíregyházán a Kossuth téren mutatjuk be a nagyközönségnek, majd a Cantemus YouTube csatornáján is látható lesz.

Baráti üdvözlettel,
Szabó Dénes
Kossuth-díjas karnagy, a Nemzet Művésze, a Nyíregyházi Cantemus Kórus igazgató-karnagya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .