Köszöntjük a 2023. évi március 15-i nemzeti ünnepünkön kitüntetésben részesült kollégáinkat

KOSSUTH-DÍJ
ZÁBORSZKY KÁLMÁN Liszt Ferenc-díjas karmester, gordonkaművész, kiváló és érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, gordonkaművészként és karmesterként is kiemelkedő művészete, a művészettel nevelés mellett a kultúraközvetítés iránt is elkötelezett munkája, a Szent István Filharmonikusok vezető karmestereként végzett sikeres és nagy hatású tevékenysége elismeréseként Kossuth-díjban részesült.

SZÉCHENYI-DÍJ
DR. SOLYMOSI-TARI EMŐKE Szabolcsi Bence-díjas zenetörténész, egyetemi docens, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a zenetudományi kutatások és a zenepedagógia területén egyaránt jelentős eredményei, az általa szerkesztett és vezetett innovatív, a zene és a társművészetek magas színvonalú terjesztését szolgáló művészeti sorozatok tekintetében is kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Széchenyi-díjban részesült.

MAGYARORSZÁG KIVÁLÓ MŰVÉSZE
TARDY LÁSZLÓ Liszt Ferenc-díjas karnagy, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a KÓTA tiszteletbeli elnöke,  a magyar kultúra területén nyújtott kiemelkedőteljesítménye elismeréseként  Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült.

MAGYARORSZÁG ÉRDEMES MŰVÉSZE
SOMOS JÁNOS CSABA DLA Liszt Ferenc-díjas karmester, a KÓTA társelnöke
MACZKÓ MÁRIA Népművészet Ifjú Mestere díjas énekművész, a KÓTA Népzenei Szakbizottságának tagja
GYÖNGYÖSI LEVENTE Erkel Ferenc-díjas zeneszerző
A magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészeti értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült.

MAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZT polgári tagozat kitüntetésben részesült:
DR. TÖRÖK ÁGNES, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának oktatási dékánhelyettese, egyetemi docens.