Kihirdették „A lélek öröme” online verseny eredményeit

„A lélek öröme” I. Országos Online Kórustalálkozó és Verseny címmel hirdette meg zenei fesztiválját a Gyermekjóléti Alapítvány. A program kapcsolódott a Nemzeti Összetartozás Éve programsorozathoz is. A megosztott első díjat a maglódi Magdala Kórus valamint a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus kapta.

Szeretettel gratulálunk minden résztvevőnek!

A pályázaton világi vagy egyházi kórusok vehettek részt a kórus által előadott magyar népdalok vagy magyar egyházi dalok átdolgozásával, amelynek felvétele 2020. december 1. és 2021. május 31. között készült.

A Vox Mirabilis Kamarakórus Arany diplomát kapott és 1. helyezést nyert a kórusversenyen.
„Nagy örömmel olvastuk a felhívást, és lelkesedéssel küldtük el a felvételt, amin két igényes művet énekeltünk el (Berkesi Sándor: Uram közel voltam hozzád; Kocsár Miklós: Beatus vir). A két kortárs magyar zeneszerző egyházi műve tartalmilag és zeneileg is nagyon illik egymáshoz. A Vox Mirabilis Kamarakórus elkötelezett híve a magyar kortárs kórusirodalom megismertetésének, ezért volt számunkra fontos, hogy ezen a kórusversenyen is ezt mutassuk meg. Óriási öröm, megtiszteltetés, hogy szakmai zsűritől megosztott 1. helyet kaptunk a Magdala Kórussal együtt.” – nyilatkozta karnagyuk, Zemlényi Katica.