Karnagyot keres a Vox Caelestis vegyeskar

Szebellédi Valéria a 10. jubileumi koncert után elköszönt a kórustól, azonban továbbra is szeretnének együtt énekelni.
A kórus létszáma 25-30 fő, eddig hetente egyszer, csütörtök esténként próbáltak Budapesten, a VI. kerületben, jelenleg karvezető mellett próbatermet is keresnek.
Januártól szeretnék próbavezénylésre hívni az érdeklődőket, akik a krisztina.bajnok@gmail.com e-mail címen, vagy a 20/368-4519-es telefonszámon jelentkezhetnek.

 

A kórus bemutatkozása alább olvasható:

A Vox Caelestis vegyeskar tagjai először a Magnificat Gyermekkar 10 éves jubileumi koncertjén énekeltek együtt, a gyermekkar régi tagjaiból alakult alkalmi kórusban. A zene szeretete, összetartóereje, a kialakult barátságok egy vegyeskar megalapítására késztették az egykori gyermekkari kórustagokat. A Magnificat 15 éves évfordulóján a kórus már a Vox Caelestis név alatt énekelt, és később is különböző alkalmakra felkészülve adott műsort.

A kórus jelenlegi összetételében 2009 óta énekel együtt. A hazai kórusélet aktív résztvevőiként énekeltek a Kodály Zoltán születésének 130. évfordulója alkalmából rendezett hangversenyen, Daróci Bárdos Tamás születésnapi koncertjén, valamint szerzői estjén, 2013. október 23-­án a nemzeti ünnep alkalmából rendezett hangversenyen a Mátyás templomban, 2014­-ben a Nemzetközi Zenepedagógiai Szimpózium nyitókoncertjén az Aviliai Nagy Szent Teréz templomban és 2015-­ben a Magyar Kultúra Napján, Szegeden.

Az egyházi szereplés is gyakori a kórus tevékenységében: szentmisén közreműködtek az Egri Székesegyházban, a Lehel téri Árpád­házi Szent Margit templomban, koncertet adtak a kőbányai Szent László és a VIII. kerületi Jézus Szíve templomban.

A kórus első nemzetközi megmérettetése a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny volt 2013-ban, ahol a vegyeskari kategóriában első helyezést ért el, valamint az összes versenyző együttes közül a legmagasabb pontszámot kapta. Később, 2017 őszén az olaszországi Riminiben rendezett rangos nemzetközi kórusversenyen is megnyerte kategóriáját. A kórus legnagyobb szakmai sikerét 2018 őszén a KÓTA által Budapesten megrendezett Kodály Zoltán Kórusversenyen érte el, ahol nem csupán diadalmaskodott a vegyeskari kategóriában, hanem egyúttal az egész verseny legmagasabb pontszámát, 99,25 pontot kapott a hazai szakma krémjét felvonultató zsűritől.

Külföldön négy alkalommal járt a kórus: 2012 decemberében Ausztriában adott adventi koncertet, 2014 őszén Nagybányán,  Olaszországban pedig kétszer lépett fel, 2015-ben és 2016-ban.

A kórus karnagya 2019 őszéig Szebellédi Valéria, Liszt Ferenc-­díjas, Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel és Köztársasági Elnöki Érdeméremmel kitüntetett, kétszeres Artisjus-­díjas, nyolcszoros nagydíjgyőztes, Kórusolimpia­győztes karnagy volt. Széles repertoárral nevelte kórusát, koncertjeiken rendszerint különböző korszakokból való kórusművek hangoznak fel.

A kórus jelenleg leendő karnagyát keresi és reményekkel telve tekint a jövőbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .