Énekel az Ország 2020

Megjelent az Énekel az Ország rendezvény felhívása, melyre kórusok és önálló énekesek jelentkezését is várják 16 éves kortól. Idén a táborra és a koncertre az iskolaév vége után kerül sor – a szervezők reményei szerint ez az időpont még több ember részvételét teszi lehetővé. A hangversenyt megelőző zenei tábor június 19-21 között, a hangverseny és az azt megelőző próbák július 2-5 között kerülnek megrendezésre. Idén Beethoven IX. szimfóniáját és Kismartoni Miséjét adják elő.

A rendezvény egyedülálló lehetőséget kínál Magyarország egyik vezető zenekarával,a Budafoki Dohnányi Zenekarral való fellépésre a MÜPAban, mely életre szóló élményt nyújt a résztvevő 500 énekesnek.
A jó hangulatú próbáknak, a közös éneklés örömének eredményeként minden évben több százan jelentkeznek a produkcióra. Ez nem kis mértékben köszönhető a karmester, Hollerung Gábor személyiségének, aki a próbák során igyekszik magyarázataival a zenei nyelv lényegét megértetni, mindezt a lehető legegyszerűbb formában,végtelen humorral, minden korosztály számára érthetően- ez hite szerint a közönségnevelés leghatékonyabb formája.
A résztvevő kórusok tapasztalatai alapján a rendezvényen való részvétel a saját kórus életét is nagyban segítette, más kórusokkal való kapcsolatok, közös kóruskoncertek is születtek e kezdeményezés nyomán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .