Bárdos Szimpózium 2022

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara 2022-ben ismét megrendezi szakmai találkozóját, a Bárdos Szimpóziumot. A találkozó programja zenepedagógiai előadásokat, bemutató tanításokat és kórushangversenyeket tartalmaz, valamint lehetőséget kínál a résztvevők tapasztalatcseréjére.

A szimpóziumon előadást tart Arany János, Bubnó Tamás, Horváth Zsolt, Kutnyánszky Csaba, Ordasi Péter, Ördög Mária, Spiegel Marianna, S. Szabó Márta, Török Ágnes, Váradi Judit és Zombola Péter.

Bemutató tanítások lesznek a Napraforgó Waldorf Általános Iskola, a Nyíregyházi Kodály Iskola és a Debreceni Zenede diákjaival; Balogh Jázmin, Szilágyiné Botos Mária és Végh Mónika vezetésével.

A hangversenyeken Debrecen kiváló együttesei lépnek fel: a Szivárvány Gyermekkar, a Lautitia Gyermekkar és Ifjúsági Vegyeskar, a Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar és Szimfonikus Zenekar, valamint a Zeneművészeti Kar Bárdos Leánykara, Canticum Novum Kamarakórusa és Férfikara. Karnagyok: Deli Gabriella, Nagy Máté, Nemes József, Török Ágnes, Vasné Katona Adrienne és Végh Mónika.

Pénteken este a Szent Efrém Férfikar ad egész estés koncertet.

Figyelmükbe ajánljuk a vasárnap reggeli szekcióüléseinket, ahol két tankönyvsorozat: a Hangok világa átdolgozott kötetei, valamint az új ének-zene tankönyvek ismertetése várja majd a kollégákat a szerzők – Kosztándy  Réka, Petrigán Erzsébet, Papp Károlyné, Szigetiné Horváth Zsuzsanna, Spiegel Marianna, Czirfuszné Zapotoczky Csilla, valamint Lakner Tamás – közreműködésével.

A Szimpóziumra várjuk az alsó- és középfokú ének-zene oktatás, az egyházzene-tanítás, a szolfézs- és zeneelmélet-oktatás és a kórusvezetés szakembereit, valamint az e hivatásra készülő fiatalokat. A találkozón mint nem akkreditált továbbképzésen való részvételről igazolást adunk.

A Szimpózium programja 2022. április 1-én 14 órakor kezdődik és április 3-án délben ér véget. Helyszíne a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt terme (Debrecen Nagyerdei körút 82.).

A rendezvény társrendezője a KÓTA, támogatónk az EMMI és az NKA. A részvételi díj 5.000,- Ft, szállást és étkezést kedvezményes áron, külön térítés ellenében tudunk biztosítani.

További információ: https://music.unideb.hu/hu/bardos-szimpozium-2022-0  és

bardosszimpozium@gmail.com

S. Szabó Márta egyetemi docens
Végh Mónika tanszékvezető