A Cantemus online rekordkísérlet végeredménye

Az egy hónappal ezelőtt meghirdetett és elindított „Cantemus online rekordkísérlet” kezdeményezés szép sikerrel zárult. Az egyénileg vagy csoportosan készített szelfivideókat, melyben a Szörényi-Bródy: István a király rockopera záródallamát, a „Felkelt a napunk” dallamot énekelhették a bátor jelentkezők, végül 7336 énekes küldte be szerte a világból, egészen pontosan 47 országból keresték fel a projekt weboldalát, a felkeltanapunk.hu-t.

Az elkészült mozaikvideó ide kattintva tekinthető meg.

Mint ismeretes, a Cantemus rekordkísérlete nem megdönteni akart egy létező magyarországi rekordot, hanem felállítani! A rekordkísérlet célja a Magyar Rekord Egyesület által hivatalosan bejegyzett dokumentuma alapján: mennyiségi és sebességrekord (a lehető legtöbb, adott dal feléneklésének (videofelvételének) internetes beküldetése és összegyűjtése egy honlapon 30 nap alatt).

A hivatalos végeredményt a Városi Önkormányzat által szervezett „Államalapító Szent István tiszteletére rendezett ünnepség” keretében, augusztus 20-án 18 órától kezdődő rendezvényen hirdette ki Sebestyén István, a Magyar Rekordok Egyesület” regisztrátora és elnöke. Beszédében kiemelte, hogy a szervezők – tekintettel a világban kialakult vírushelyzetre – a lehető legbiztonságosabb módját választották annak, hogy egy közösség pozitív üzenetet közvetítsen, kifejezze érzéseit és másokat is megnyerjen az éneklés örömének.
A szervezők köszönetet mondanak mindazoknak, akik segítették a rekord létrejöttét!

 

(forrás: Cantemus sajtóközlemény)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .