Újra a kórusoké lesz Sopron belvárosa

2020. június 27-én ismét énekhang tölti be Sopron belvárosát – immár harmadik alkalommal rendezik meg a népszerű Soproni Kórusünnepet. A szervezők március 1-jéig várják azoknak a soproni és környékbeli énekkaroknak, énekegyütteseknek, templomi kórusoknak a jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának az idei programba.

Az éneklést és a városban működő kórusokat reflektorfénybe állító rendezvény tavaly is több száz látogatót vonzott: „A templomi és utcai koncertek sora, a nyilvános karnagyképző és a zenei tematikus játszóház sok fiatal, sok család érdeklődését keltette fel. Az esti, Fő téri koncerten pedig ismét együtt énekelt a közönség a fellépő énekkarokkal és Kocsis-Holper Zoltán művészeti vezetővel. Felemelő élmény volt énekeseknek, közönségnek egyaránt” – idézte fel a tavalyi programot Bognár László, az 5. Szólam Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A kórusünnep után számos visszajelzés érkezett a szervezőkhöz, akik igyekeznek ezeknek megfelelően is alakítani a 2020-as programot. Így az idén újra megnyitnak a kórusudvarok: négy belvárosi helyszínen hallhat majd a közönség szabad téri minikoncerteket a délután folyamán. A harmadik Soproni Kórusünnep egy éneklő sétával indul majd a városhoz köthető zeneszerzők és műveik nyomában, este pedig újra a Fő térre várják az érdeklődőket, ahol a tér különböző pontjairól, erkélyeiről csendül fel majd a kórusok muzsikája.

„A programunk törekvése, hogy minél több helyi éneklő közösséget hozzunk össze leendő közönségével, így most is várjuk a Sopronban vagy környékén működő, egynemű és vegyes karokat, iskolai kórusok jelentkezését. Templomi énekkarokat, önszerveződő baráti társaságokat, de akár modern a cappella együtteseket is szívesen látunk június 27-én, a Soproni Kórusünnepen” – mondta Török Krisztina, az alapítvány kuratóriumi titkára.

A Soproni Kórusünnep szervezői a http://korusunnep.hu/jelentkezes/ címen várják azon csoportok, együttesek jelentkezését, akik egy rövid koncerttel vagy más módon szívesen bekapcsolódnának a Kórusünnep énekes forgatagába. A jelentkezés határideje 2020. március 1.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .