Mesterkurzus a King’s Singers tagjaival

A világhírű King’s Singers énekegyüttes tagjai 2024. június 7-én a Magyar Zene Házába érkeznek és nyitott mesterkurzust tartanak minden érdeklődő kórusénekes és kórusvezető számára. A kurzuson aktív részvevőként három kórus vagy énekegyüttes kap majd egyedülálló lehetőséget, hogy a King’s Singers tagjai mentorálják őket. Jelentkezés ide kattintva küldhető be március 20-ig.

A nap folyamán három kiválasztott kórus kap lehetőséget arra, hogy eltöltsenek egy-egy órát a King’s Singers énekeseivel. Ezt nyitott masterclass követi a Zene Háza koncerttermében, ahol a nagyközönség előtt folytatódik a közös munka. A kurzus tematikájának középpontjában a kórushangképzés, az előadói gyakorlat és a stílusismeret áll. Az alkalom végén pedig mindenki számára megnyílik a lehetőség, hogy szakmai kérdéseket tegyen fel a King’s Singers tagjainak.
A részvételre bármilyen létszámú és profilú énekegyüttes vagy kórus pályázhat, amely legalább középhaladó vagy haladó szintet ért el a kóruséneklés szakmai kritériumai terén, és képes az angol nyelvű kommunikációra egy zenei mesterkurzus esetében.