Hangról Hangra… az ifjúsági kóruséneklésért

Éneklő Ifjúság nagyrendezvények
kiemelt nagykoncertek
konferenciák
kórustalálkozók
szakmai napok
vándor-konferenciák

A „Hangról Hangra” sorozat rendezvényei számos karnagy, elhivatott szakember, önkéntes és természetesen sok-sok ifjabb és korábban született kórusénekes közreműködésével valósulhatnak meg.

Ezúton köszönjük a fáradhatatlan szervező munkát az alábbi kollégáknak és minden munkatársuknak, segítőjüknek:

Bimbó Zoltán, Bodnár Gábor, Brinckenné Mariann, Csaba Erika, Cseke József, Cseri Zsófia, Ember Csaba, Erdélyi Ágnes, Gerenday Ágnes, Gyüdi Sándor, Hajsrekker Krisztina, Hraschek Katalin, Jámbor Zsolt, K. Udvari Katalin, Kerekesné Pytel Anna, Kiss Tamás, Kneifel Imre, Kocsis-Holper Zoltán, Kunváriné Okos Ilona, Kutnyánszky Csaba, Kutyejné Ablonczy Katalin, Lakner Tamás, Lengyel Erzsébet, Major Lászlóné, Makkai Gézáné, Mindszenty Zsuzsánna, Nagy Tiborné Nyári Ágnes, Naszladi Judit, Németh Sándor, Németh Zsuzsanna, Ordasi Péter, Pálné Szelencsik Klára, Paulikné Tóth Krisztina, Rápli Györgyi, Rozgonyi Éva, S. Szabó Márta, Saltzer Géza, Sárközyné Pomázi Ágnes, Sassné dr. Berényi Eszter, Sipos Tamásné Irénke, Somos Csaba, Szabóné Földesi Ildikó, Szalainé Gulyás Ágnes, Száz Krisztina, Szili Zoltán, Tóth László, Varga László atya

„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra, meg újra meg nem szerzi magának.” (Kodály Zoltán)

Szövetségünk megbízást kapott az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárságától, hogy az ifjúsági kórusok és a zenei nevelés támogatásának céljából hozzon létre sokszínű, értékvédő programot.
A program keretében összesen több, mint 60 különböző esemény valósul meg országszerte. A támogatás részesei a közoktatásban működő állami és egyházi fenntartású iskolák kórusai , de részt vesznek a programban kiváló felnőtt együttesek is, melyek a jövőbe mutató példát adnak, valamint nagy produkcióikkal élményt adhatnak az ifjúsági és felnőtt közönségnek egyaránt. Talán soha nem volt olyan fontos, mint napjaink elgépiesedő világában az értékes művészetekkel való találkozás, illetve a felnövekvő generáció élményalapú motivációja ahhoz, hogy szellemi értékeinket megbecsüljük, évezredes hagyományainkra támaszkodva a kulturált jövőnket közösen formáljuk.
A KÓTA ezzel a program sorozattal felélénkítheti a zenei életet, eljuttathatja az értékes zene szeretetét a fővárosból kiindulva a kicsi falvakba is. Reményeink szerint szorosabb és élettelibb kapcsolat alakulhat ki az ország egymástól távol eső pontjain működő kórusok, énektanárok és karnagyok között. Ehhez nyújt jelentős támogatást az EMMI, melyet ezúton is köszönünk.
Ebben a kiadványban nyomon követhető minden egyes rendezvény – nagyobbak és kisebbek egyaránt. Valamennyi esemény nyilvános, különös tekintettel a kiemelt jelentőségű koncertekre: március 1-jén Budapesten a Művészetek Palotájában, március 12-én Pécsett a Kodály Központban, valamint június 3-án a Szegedi Nemzeti Színházban.

dr. Mindszenty Zsuzsánna
a KÓTA elnöke